Share This Article
Και αν σου μείνουν υλικά από την Galette Caprese που φτιάξαμε (δες εδώ) ή αν δεν θες να μπεις στη διαδικασία να φτιάξεις τη ζύμη για την ανοιχτή τάρτα, μπορείς να φτιάξεις μπρουσκετούλες, νόστιμες και αρωματικές.
Μπορείς να τις απολαύσεις με παγωμένη μπύρα ή το κρασί σου ή όταν θες να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο αλλά συγχρόνως εντυπωσιακό.
Τα υλικά είναι τα ίδια που χρησιμοποιήσαμε και στην Caprese Galette χωρίς τη ζύμη αλλά θα χρειαστούμε ψωμάκι. Εγώ προτίμησα πολύσπορο, το οποίο μπορείτε να το φρυγανίσετε λιγάκι σε μια τοστιέρα ή να το χρησιμοποιήσετε ως έχει, γούστα είναι αυτά! 😉
ΥΛΙΚΑ για τις μπρουσκέτες :
- Φέτες ψωμί
- Μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
- Ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Πεστο βασιλικού
Για το γαρνίρισμα:
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Λίγους κόκκους πιπεριού (προαιρετικά)
- Κουκουνάρι
- (Προαιρετικά) Μια ελαφριά σάλτσα από ξύδι βαλσάμικο, λίγο ελαιόλαδο και λίγο μέλι. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και δοκιμάζετε έως ότου πετύχετε την ένταση που θέλετε στη σάλτσα σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις φέτες ψωμιού και αν θέλουμε τις ψήνουμε λιγάκι στην τοστιέρα.
Απλώνουμε πάνω στο ψωμί λίγο πεστο βασιλικού και στη συνέχεια τοποθετούμε όμορφα τα ντοματίνια και τις φέτες μοτσαρέλας.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και κόκκους πιπεριού και ραντίζουμε με τη σάλτσα βαλσάμικου και λίγο κουκουνάρι.
Και να θυμάστε…η νοστιμιά βρίσκετε στα απλά πράγματα 😉