Share This Article
Αν ψάχνεις για ένα νόστιμο και ιδιαίτερο ορεκτικό ή σνακ για να συνοδεύσεις το κρασί ή την μπύρα σου τότε αυτή η μπρουσκέτα που θα σου παρουσιάσω σήμερα θα σε εκπλήξει.
Μία μπρουσκέτα με ωραία ισορροπία γεύσεων και υφών. Από τη μία το τραγανό ψωμί με το αρωματικό πέστο και από την άλλη η ήπια αλμυρή γεύση της μοτσαρέλας και του προσούτο δένουν εξαιρετικά με τα γλυκά καραμελωμένα ΠΟΠ Ροδάκινα Vermina από @asepop_naoussa.Τα μοναδικά ΠΟΠ Ροδάκινα Vermina που καλλιεργούνται στους πρόποδες του όρους «Βέρμιο», μια προστατευόμενη γεωγραφικά περιοχή της Νάουσας είναι γνωστά για την γλυκιά τους γεύση και την εξαιρετική τους ποιότητα. Μπορείς να τα απολαύσεις ως έχουν ή να τα προσθέσεις τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές συνταγές.
Για αυτήν τη ξεχωριστή μπρουσκέτα με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα, προσούτο και ψητά ροδάκινα θα χρειαστούμε:
Υλικά για 2 μπρουσκέτες
Για το πέστο βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 15γρ πλατύφυλλος βασιλικός
- 40ml ελαιόλαδο
- 2 κ/σ τριμμένη παρμεζάνα
- Μία χούφτα κουκουνάρι
- Αλάτι κατά βούληση
Υλικά για τις μπρουσκέτες
- 2 φέτες ψωμί
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 ροδάκινο
- Λίγη μοτσαρέλα
- 2 φέτες προσούτο
Εκτέλεση
Σε ένα γουδί ή σε ένα multi ρίχνουμε όλα τα υλικά για το πέστο βασιλικού και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια πάστα.
Ραντίζουμε τις φέτες ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε ελαφρώς.
Κόβουμε το ροδάκινο σε χοντρές φέτες, τις τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο και τις ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς εξωτερικά.
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με το πέστο βασιλικού, προσθέτουμε λίγη μοτσαρέλα, το προσούτο και τέλος τα ψημένα ροδάκινα.
Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα φρέσκου βασιλικού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
……………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με τον ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας και τα ροδάκινα vermina.