Share This Article
Cookies λατρεμένα, φρεσκοψημένα, μαλακά, σοκολατένια και εθιστικά, ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σου ή για να τα απολαύσεις σκέτα ένα βροχερό απόγευμα Κυριακής στο σπίτι βλέποντας μια ταινία. Βασικά για όλες τις ημέρες τις εβδομάδας είναι, απλά την Κυριακή έχεις λίγο χρόνο παραπάνω για να ψήσεις λιχουδιές τις οποίες θα απολαμβάνεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Τα cookies τα αγαπάω πολύ γιατί είναι πάρα πολύ εύκολα στο να γίνουν, απαιτούν λίγα υλικά, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις άπειρους συνδυασμούς γεύσεων και καλύπτουν την ανάγκη σου για γλυκό ανά πάσα στιγμή.
Είχα λοιπόν καιρό να φτιάξω και είπα να επιστρέψω με κάτι φουλ σοκολατένιο και εθιστικό!
Έτσι λοιπόν προέκυψαν αυτά εδώ τα μαλακά, μαστιχωτά, σοκολατένια cookies με φουντούκι τα οποία δεν είναι πολύ γλυκά. Πραγματικά είναι τόσο εύκολα στο να γίνουν που βλέπω να παίρνουν οι φούρνοι φωτιά 😉
Μάλιστα σας ετοίμασα και βιντεάκι με την όλη διαδικασία για να δείτε πόσο εύκολα γίνονται μπορείτε να το δείτε εδώ
Τα cookies λοιπόν που σας ετοίμασα σήμερα είναι μαλακά, σοκολατένια, όχι πολύ γλυκά και το φουντούκι τους προσθέτει ένα twist νοστιμιάς παραπάνω. Παρόλα αυτά, αν δεν σας αρέσει, μπορείτε κάλλιστα να το παραλείψετε ή μπορείτε να το προσθέσετε είτε χοντροσπασμένο είτε σε λεπτοσπασμένο.
Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι το ψήσιμό τους. Όπως όλα τα μπισκότα δεν θέλουν πολύ ψήσιμο. Όταν θα βγουν από το φούρνο θα είναι αρκετά μαλακά, μη νομίζετε ότι δεν έχουν ψηθεί και τα αφήσετε και άλλο στο φούρνο. Καθώς κρυώνουν, θα σφίξουν και θα σταθεροποιηθούν.
Πάμε λοιπόν στη συνταγή.
Τα τα μαλακά σοκολατένια μπισκότα με φουντούκι (όχι πολύ γλυκά) θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για 13 με 14 μπισκότα
- 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 50γρ βούτυρο
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 160γρ καστανή ψιλή ζάχαρη*
- Μια πρέζα αλάτι
- 90γρ αλεύρι κοσκινισμένο
- 60γρ φουντούκια ωμά χοντροσπασμένα (προαιρετικά)
* μπορείτε να αντικαταστήσετε την καστανή κρυσταλλική ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας αλλά η σύσταση των μπισκότων θα είναι λίγο διαφορετική, και η ζύμη λίγο πιο σφιχτή. Αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι με καστανή κρυσταλλική ζάχαρη και στο βίντεο τα δοκίμασα με ζάχαρη καρύδας. Η γνώμη μου είναι να προτιμήσετε την κρυσταλλική καστανή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα είτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, είτε με μία σπάτουλα για μεγαλύτερη ευκολία.
Τέλος, προσθέτουμε και τα σπασμένα φουντούκια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και σχηματίζουμε τα μπισκότα. Τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος τους.
Τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν αρχίσουν και κάνουν μικρές ρωγμές στην επιφάνεια.
Όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμη μαλακά, θα σταθεροποιηθούν όμως καθώς κρυώνουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω στο ταψί και στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Διατηρούνται σε καλά κλεισμένο κουτί για τουλάχιστον 5 με 6 μέρες.
Καλή απόλαυση!
…………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ