Share This Article
Είμαστε στην καρδιά του Χειμώνα και αν δεν είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για σούπες, τότε πότε είναι!
Τις σούπες τις λατρεύω. Υπάρχουν τόσοι πολλοί συνδυασμοί γεύσεων και υφών που πάντα ανακαλύπτεις και μια νέα. Σούπες με λαχανικά, με ψάρι, με κρέας, με όσπρια, όλες τους υπέροχες.
Σας έχω ήδη παρουσιάσει μέσα από το blog δύο πολύ αγαπημένες μου. Τη σούπα αυγολέμονο και την ντοματόσουπα. Και οι δυο τους πεντανόστιμες.
Σήμερα λοιπόν μαγείρεψα μια σουπίτσα θεϊκή, μια γαριδόσουπα. Αν αγαπάς τις γαρίδες, όπως εγώ, θα τη λατρέψεις.
Η σουπίτσα αυτή είναι έτοιμη στη στιγμή. Το μόνο χρονοβόρο στην όλη διαδικασία είναι το καθάρισμα από τις γαρίδες. Είναι αναγκαίο όμως, καθώς θα χρειαστείς τα κεφάλια τους τα οποία θα δώσουν υπέροχη γεύση στη σούπα σου.
Δεν θα σας πω πολλά γι’αυτή τη σουπίτσα, θα αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν. Μπορείτε άλλωστε να δείτε την υφή και τα χρώματα της, μακάρι να μπορούσατε να τη δοκιμάσετε.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τη γαριδόσουπα μας.
Θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για 2 με 3 μερίδες
- 500γρ γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες, μεσαίου μεγέθους
- 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 3 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 μικρό σέλερι (το κοτσάνι και τα φύλλα) κομμένα σε κομμάτια
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
- 200γρ ντομάτα κονκασέ
- 1/2 κουτ. της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
- 1,5 l.t περίπου νερό
- 1 πακετάκι ή ένα κουτάλι της σούπας φρέσκος ζωμός λαχανικών
- Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εξωτερικό κέλυφος τους και το εντεράκι που έχουν στην ράχη και κρατάμε τα κεφάλια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το ζωμό λαχανικών και τα κεφάλια από τις γαρίδες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το ζωμό στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για περίπου δυο λεπτά.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Σουρώνουμε το ζωμό που φτιάξαμε με τα κεφάλια από τις γαρίδες (αφαιρούμε τα κεφάλια από το ζωμό) και τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αποκτήσει τη σύσταση που θέλουμε.
Δοκιμάζουμε και μόλις τα λαχανικά μας είναι έτοιμα προσθέτουμε και τις καθαρισμένες γαρίδες.
Βράζουμε για 2 με 3 λεπτά και η σούπα μας είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε αμέσως.
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα και κάποιο ζυμαρικό της επιλογής μας. Το προσθέτουμε στη σούπα πριν προσθέσουμε τις γαρίδες.
Μην ξεχνάτε πως οι γαρίδες χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να είναι έτοιμες. Τώρα, αν βράσουν λίγο παραπάνω, δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Μπορούμε στο ζωμό που φτιάξαμε με τα κεφάλια από τις γαρίδες να προσθέσουμε και το κέλυφος τους.
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα από το σέλερι μπορείτε να προσθέσετε λίγο σέλινο. Το κοτσάνι από το σέλερι στις σούπες δίνει εξαιρετική νοστιμιά.
Enjoy!
…………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ