Share This Article
Το καλοκαίρι οι μακαρονάδες θα πρέπει να είναι εύκολες με υλικά εποχής και πλούσιες σε γεύση, όπως αυτή η μακαρονάδα με πέστο ψητής πιπεριάς και Παρθένο Ελαιόλαδο Ιωνίς. Μία μακαρονάδα που θα σε εντυπωσιάσει αρχικά με το χρώμα της και στη συνέχεια με την υπέροχη πλούσια γεύση της.
Το πέστο είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να απολαύσεις υπέροχες μακαρονάδες το καλοκαίρι και όχι μόνο! Σε ένα multi βάζεις τα λαχανικά της επιλογής σου, κατά προτίμηση λαχανικά εποχής, προσθέτεις τους ξηρούς καρπούς και το τυρί της επιλογής σου και φυσικά ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, όπως το Παρθένο Ελαιόλαδο Ιωνίς από τη Nutria που είναι ένα φυσικό προϊόν, το οποίο προέρχεται από ελαιόλαδα που έχουν παραχθεί με μηχανικές μεθόδους και χωρίς προσθήκη εξευγενισμένων ελαίων και εγγυάται ένα γευστικό αποτέλεσμα τόσο όταν χρησιμοποιείται ωμό όσο και στη μαγειρική ή το τηγάνισμα.
Το σημερινό πέστο πραγματικά θα το λατρέψεις! Επέλεξα γλυκιές πιπεριές Φλωρίνης τις οποίες συνδύασα με ψημένο αλλά ανάλατο κάσιους, κεφαλοτύρι που με την αλμυρή του γεύση ήρθε να ισορροπήσει την γλύκα της ψημένης πιπεριάς και χυμό λεμονιού που με την οξύτητά του έδωσε στο πέστο την ένταση που χρειαζόταν. Το μυστικό φυσικά για ένα πολύ ωραίο πέστο είναι το καλό ελαιόλαδο και εδώ το Παρθένο ελαιόλαδο Ιωνίς βοήθησε για το το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το πιο ιδιαίτερο και πεντανόστιμο καλοκαιρινό πέστο με ψητές πιπεριές Φλωρίνης;
Υλικά
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 60ml Παρθένο ελαιόλαδο Ιωνίς συν λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα και το ψήσιμο της πιπεριάς
- 50γρ ψημένα και ανάλατα κάσιους
- 20γρ φύλλα βασιλικού
- 100γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 20ml χυμός λεμονιού
- Λίγο νερό από τα μακαρόνια
- Ξύσμα λεμονιού
- 300γρ μακαρόνια της επιλογής μας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί μαζί με το σκόρδο και ραντίζουμε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο Ιωνίς.
Ψήνουμε τις πιπεριές και το σκόρδο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Στο μεταξύ βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό τα μακαρόνια της επιλογής μας.
Ενώ βράζουν τα μακαρόνια, βάζουμε σε ένα multi ή σε ένα blender τις πιπεριές και προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα κάσιους, το βασιλικό, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Πολτοποιούμε καλά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια, ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε να έχει το πέστο μας.
Πολτοποιούμε καλά και αδειάζουμε το πέστο στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμη παρθένο ελαιόλαδο Ιωνίς.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως με λίγο ξύσμα λεμονιού και φύλλα βασιλικού.
Tips:
Τις πιπεριές και το σκόρδο μπορείς να τις ψήσεις και στον Air Fryer, αν διαθέτεις, για μεγαλύτερη ευκολία.
Το πέστο διατηρείται στο ψυγείο το πολύ για 2 με 3 ημέρες. Το αποθηκεύουμε σε ένα βάζο, καλύπτουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και το κλείνουμε καλά. Όταν θα το χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό από τα μακαρόνια.
……………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με τη Nutria