Share This Article
Σήμερα θα φτιάξουμε το απόλυτο χριστουγεννιάτικο cheesecake που δεν είναι άλλο από ένα αρωματικό, ιδιαίτερο και πεντανόστιμο gingerbread cheesecake.
Αυτό το cheesecake είναι το ιδανικό γλυκό για να κλείσει ένα εορταστικό τραπέζι καθώς είναι δροσερό, ελαφρύ, γεμάτο μπαχαρικά, δεν είναι πολύ γλυκό και είμαι σίγουρη πως αν σας αρέσουν οι spicy γεύσεις θα ζητήσετε σίγουρα και δεύτερο κομμάτι.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό γλυκό που φτιάχνετε στη στιγμή και μπορείς να το στολίσεις όπως θέλεις λίγο πριν το σερβίρεις.
Αρχικά φτιάχνουμε τη βάση τρίβοντας τα μπισκότα μας. Για τη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα μπισκότα digestive Mcvitie’s Original που είναι ιδανικά για τη μπισκοτένια βάση του cheesecake. Το αμέσως επόμενο συστατικό είναι το λιωμένο βούτυρο, το οποίο ρίχνουμε στα μπισκότα και αφού βραχούν πολύ καλά τα αδειάζουμε στη φόρμα και τα πιέζουμε πολύ καλά για να αποκτήσουν ένα ενιαίο σώμα.
Βάζουμε τη μπισκοτένια βάση στο ψυγείο και συνεχίζουμε με την αρωματική gingerbread κρέμα.
Εδώ θα χρειαστούμε δύο μπολ. Στο ένα θα ανακατέψουμε πολύ καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, τα μπαχαρικά και τη μελάσα και στο άλλο θα χτυπήσουμε με το μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μία λεία, ανάλαφρη σαντιγί όχι όμως πολύ σφιχτή.
Τέλος θα ανακατέψουμε τα δύο μείγματα, την κρέμα τυριού με τη σαντιγί με μία σπάτουλα, όχι με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μία βελούδινη κρέμα.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα επάνω από την παγωμένη μπισκοτένια βάση και συνεχίζουμε με μία στρώση από μπισκότα McVitie’s Thins Milk chocolate τα οποία θα σπάσουν τη μονοτονία της κρέμας και θα δώσουν μία έξτρα νοστιμιά. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και παγώνουμε το gingerbread cheescake στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Λίγο πριν το σερβίρουμε το στολίζουμε με σοκολατένιες φιγούρες, μπισκότα ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Τι θα πρέπει να προσέξεις
- Προτίμησε μία κρέμα τυριού τύπου Philadelphia με κρεμώδη υφή.
- Η κρέμα τυριού θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και η κρέμα γάλακτος παγωμένη όταν θα τη χρησιμοποιήσεις.
- Αν δε θέλεις να έχει το γλυκό σου πολύ έντονη τη γεύση του τζίντζερ μείωσε την ποσότητα σε 1 κουταλάκι του γλυκού.
- Η μελάσα είναι απαραίτητη στην κρέμα, δίνει πολύ ιδιαίτερη γεύση άλλωστε μιλάμε για gingerbread cheesecake. Εδώ θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις μία μελάσα καλής ποιότητας.
Για το πιο εορταστικό Gingerbread Cheesecake θα χρειαστούμε:
Υλικά
Για τη βάση
- 300γρ μπισκότα Mc-Vities Digestive Original
- 125γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 750γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 80γρ άχνη ζάχαρη
- 2 κ/γ τζίντζερ σκόνη (μπορείς να προσθέσεις 1 αν δε θέλεις έντονη τη γεύση του)
- 1 κ/γ κανέλα
- ½ κ/γ μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα γαρύφαλλο
- 2 κ/σ μελάσα
- 300ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
Για τη γέμιση
- Μπισκότα Mc-Vitie’s Thins Milk Chocolate
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε μία φόρμα 20εκ με αποσπώμενο πάτο ή ένα τσέρκι που μπορούμε να τοποθετήσουμε πάνω σε έναν δίσκο.
Για να ξεφορμάρουμε καλύτερα στο τέλος το cheesecake μπορούμε να θέλουμε να καλύψουμε περιμετρικά το τσέρκι με χαρτί αντικολλητικό.
Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα Mc-Vities Digestive Original και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μοιάζουν με βρεγμένη άμμο.
Αδειάζουμε τα μπισκότα στη φόρμα και με μία σπάτουλα τα απλώνουμε ομοιόμορφα και τα πιέζουμε πολύ καλά στη βάση της φόρμας για να αποκτήσουν ένα σώμα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει το βούτυρο και να σταθεί η μπισκοτένια βάση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τη μελάσα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μία ανάλαφρη σαντιγί, όχι όμως πολύ σφιχτή.
Αδειάζουμε τη σαντιγί στο μπολ με την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μία ανάλαφρη βελούδινη κρέμα.
Αδειάζουμε τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και την απλώνουνε πολύ καλά. Στη συνέχεια τοποθετούμε στην επιφάνεια τα μπισκότα Mc-Vitie’s Thins Milk Chocolate και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού. Φροντίζουμε να απλώσουμε καλά την κρέμα.
Βάζουμε το gingerbread cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 με 7 ώρες ή και όλο το βράδυ.
Όταν παγώσει και σταθεί το gingerbread cheesecake, αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και πριν το σερβίρουμε το στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο McVities digestive, μπισκότα Mc-Vitie’s Thins Milk Chocolate και χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες φιγούρες.
Καλές γιορτές με υγεία και χαρά!
………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ.
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με τα Mc Vities Digestive Original.