Share This Article
Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε την αγάπη μου να μπερδεύω όμορφα υλικά και να δημιουργώ νέες γεύσεις και συνταγές.
Αυτή τη φορά αποφάσισα να δώσω σε ένα υλικό, ας πούμε λιγάκι πιο παραδοσιακό, μια πιο μοντέρνα εικόνα.
Ένα υλικό που το έχουμε συνηθίσει σε απλές καθημερινές και κυρίως αλμυρές συνταγές, μεταμορφώνεται με απλά υλικά σε ένα γλυκό σοκολατένιο επιδόρπιο.
Πρόκειται για την ελληνική μας γλυκιά μυζήθρα. Ναι καλά διαβάσατε, ο κύριος πρωταγωνιστής στο σημερινό γλυκό μου είναι η μυζήθρα. Και δεν επέλεξα τυχαία τη μυζήθρα μου.
Για τη συνταγή μου ήθελα μια μυζήθρα ελαφριά με πολύ μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι, αρκετά γλυκιά έτσι ώστε να δέσει όμορφα με τα υπόλοιπα υλικά μου. Αυτήν λοιπόν τη μυζήθρα τη βρήκα και δεν είναι άλλη από τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη.
Η Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της και μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί ευχάριστα με σχεδόν όλα τα φαγητά. Έχει μια υπόγλυκη και ελαφρώς υφάλμυρη γεύση και μια αφράτη λεία υφή.
Η Αφοί Καλογεράκη ΑΕΒΕ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση από το Ηράκλειο της Κρήτης που δραστηριοποιείται στον κλάδο της γαλακτοκομίας πάνω από μισό αιώνα. Με αγάπη και προσήλωση στην παράδοση η εταιρεία Καλογεράκη φέρνει όλο των πλούτο των τυροκομικών προϊόντων στο τραπέζι μας. Και όταν λέμε για πλούτο, τον εννοούμε!
Η Κρητική γραβιέρα, το Κρητικό Κεφαλοτύρι, το Παραδοσιακό Κρητικό τυρί, το Ξηρό Ανθότυρο, η Γλυκιά Μυζήθρα ακόμη και πιο ιδιαίτερα προϊόντα όπως το «Αλειφωτό» φρέσκο κρεμώδες τυρί και το «Prince» έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης είναι κάποια από το ξεχωριστά σε ποιότητα προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία Καλογεράκης τόσο σε Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό!
Σεβόμενη την παράδοση της Κρητικής Κουλτούρας και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πρώτες ύλες της Κρητικής γης, η Καλογεράκης ακολουθεί πιστοποιημένες μεθόδους παραγωγής και έχει εξασφαλίσει για τη Γραβιέρα Κρήτης την έγκριση από τον AGROCERT για την παραγωγή προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).
Σήμερα λοιπόν, εκμεταλλευόμενη τη συγκεκριμένη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη, για τους λόγους που σας ανέφερα παραπάνω, σας ετοίμασα ένα επιδόρπιο.
Πρόκειται για μια αφράτη Μους Σοκολάτας με bitter γεύση που οι λάτρεις της σοκολάτας θα αγαπήσουν. Είναι ιδανική για να καλύψει την ανάγκη σου για γλυκό, να κλείσεις ωραία το γεύμα ή ακόμη και να εκμεταλλευτείς κάπως διαφορετικά τη μυζήθρα που σου έχει περισσέψει στο ψυγείο.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ χειρός και 15 λεπτά από το χρόνο σου, και την ίδια στιγμή το επιδόρπιο σου είναι έτοιμο.
Αν είσαι και βιαστικός και δεν μπορείς να περιμένεις 1 έως το πολύ 2 ώρες για να παγώσει η Μους στο ψυγείο, πάρε ένα κουτάλι και απόλαυσε την κατευθείαν!
Άλλωστε είναι από τα γλυκά που δεν διατηρούνται πολύ, παρά μόνο 1 μέρα στο ψυγείο.
Η ποσότητα των υλικών της συνταγή είναι για περίπου 5 με 6 μερίδες. Εσείς ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορείτε να φτιάξετε και τη μισή δόση.
Μπορείτε να τη σερβίρετε σκέτη σε ποτήρι ή μπολάκι ή να τη συνοδεύσετε με μια ελαφριά σαντιγί και σιρόπι της αρεσκείας σας. Εγώ επέλεξα σιρόπι ροδιού και σαντιγί, πρόσθεσα κομμάτια σοκολάτας και πασπάλισα τη μους με λίγο κακάο για ακόμη πιο bitter γεύση.
Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο γλυκό που θα το ετοιμάσετε το πρωί μέσα σε πολύ λίγα λεπτά και θα το απολαύσετε την ίδια μέρα, χωρίς να κουραστείτε καθόλου και χωρίς να χρησιμοποιήσετε πολύπλοκα υλικά.
Ας περάσουμε στη συνταγή
Για τη Μους Σοκολάτας bitter με Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη θα χρειαστούμε:
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Μερίδες : 5
Βαθμός δυσκολίας : 2
ΥΛΙΚΑ
- 375γρ Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη
- 250γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 70γρ άχνη ζάχαρη
- 50γρ κακάο σκόνη
- ¼ κουτ. του γλυκού βανίλια (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε τη μυζήθρα από τυχών υγρά και την τοποθετούμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τη βανίλια και χτυπάμε το μείγμα όσο χρειαστεί προκειμένου να έχουμε μια αφράτη και γυαλιστερή σοκολατένια κρέμα.
Τη διαδικασία αυτή μπορούμε να την κάνουμε και με μπλέντερ χειρός. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και με το ραβδομπλέντερ ξεκινάμε να τα πολτοποιούμε. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούμε λίγο χρόνο παραπάνω.
Όταν η μους είναι έτοιμη, η κρέμα θα έχει μια αφράτη υφή και θα είναι γυαλιστερή, την ισομερίζουμε σε 5 ποτήρια ή μπολάκια.
Βάζουμε τα ποτήρια μας στο ψυγείο καλά σκεπασμένα με μεμβράνη για περίπου 1 με 2 ώρες και στη συνέχεια σερβίρουμε, αφού γαρνίρουμε τη μους με κομμάτια σοκολάτας ή σκόνη κακάο.
Η συγκεκριμένη Σοκολατένια Μους διατηρείτε στο ψυγείο καλά σκεπασμένη για 1 ημέρα.
Προτάσεις σερβιρίσματος:
Μπορούμε να σερβίρουμε τη Μους με μια ελαφριά σαντιγί χτυπώντας 240γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη.
Μπορούμε επίσης, να προσθέσουμε χρώμα και έξτρα γεύση στο γλυκό μας συνδυάζοντάς το με ένα σιρόπι της αρεσκείας μας.
Την απολαμβάνουμε σκέτη γαρνίροντας την μόνο με κομμάτια σοκολάτας ή πασπαλισμένη με κακάο.
Τέλος μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα trifle. Σπάμε σε ένα ποτήρι τα αγαπημένα μας σοκολατένια μπισκότα και στη συνέχεια καλύπτουμε τα μπισκότα με τη Σοκολατένια Μους. Γαρνίρουμε με κομμάτια σοκολάτας και σερβίρουμε.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με την Αφοι Καλογερακη ΑΕΒΕ. Τόσο η επιλογή του προϊόντος όσο και οι απόψεις που αναγράφονται είναι προσωπικές και προέρχονται από δική μου προσωπική δοκιμή των προϊόντων. Προϊόντα που χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου και στις συνταγές μου .