Share This Article
Αν ψάχνεις ένα γρήγορο και πεντανόστιμο εορταστικό γεύμα δοκίμασε αυτά τα γεμιστά και ζουμερά ρολάκια κοτόπουλου. Η αρωματική μαρινάδα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ιωνίς Κορωνέικη Ποικιλία από τη Nutria και χυμό πορτοκαλιού κρατά ζουμερό το κοτόπουλο αλλά του δίνει και μία υπέροχη νοστιμιά.
Το Ιωνίς εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Nutria γεννήθηκε από τον εκλεκτό καρπό της διάσημης κορωνέικης ελιάς, πρόκειται για ένα ελαιόλαδο μεσαίας έντασης με χαμηλή οξύτητα και φρουτώδες άρωμα. Με το πρασινοκίτρινο χρώμα του και την υπέροχη γεύση του θα αναδείξετε τα λαδερά, τις σούπες σας, τα ψητά λαχανικά, τα ορεκτικά σας ακόμη και τις σαλάτες σας.
Για τα ρολάκια κοτόπουλο που σας παρουσιάζω σήμερα συνδύασα τη νοστιμιά του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου Ιωνις Κορωνέικη Ποικιλία με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και μυρωδικά. Μια μαρινάδα εύκολη αλλά και ιδανική για να δώσει νοστιμιά και να κρατήσει ζουμερό το στήθος κοτόπουλου.
Όσον αφορά τη συνταγή μπορείτε να επιλέξετε και στήθος γαλοπούλας. Σε κάθε περίπτωση ή θα ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να σας ανοίξει το κάθε στήθος στη μέση και να σας το χτυπήσει έτσι ώστε να απλώσει και να λεπτύνει ή θα κάνετε τη διαδικασία αυτή μόνοι σας. Μόνο τότε θα μπορέσετε να τυλίξετε καλά το ρολάκι, το οποίο θα κλείσετε καλά ή με οδοντογλυφίδες ή θα το δέσετε με τον ειδικό σπάγκο μαγειρικής. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πολύ προσεκτικά να αφαιρέσετε, πρίν σερβίρετε τα ρολάκια, τόσο τις οδοντογλυφίδες, όσο και το σπάγκο.
Για τη γέμιση επέλεξα απλά υλικά, όπως κρέμα τυρί και τριμμένη μοτσαρέλα. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε όποιο τριμμένο τυρί θέλετε. Ανάλογα όμως με το πόσο αλμυρό είναι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη χρήση του αλατιού. Επιπλέον πρόσθεσα, σπανάκι κατεψυγμένο και λιαστή ντομάτα.
Πρόκειται για ένα ελαφρύ πιάτο που μπορείς να συνοδεύσεις με πουρέ πατάτας, σαλάτα ή με ό,τι άλλο επιθυμείς.
Για τα γεμιστά ρολάκια κοτόπουλου θα χρειαστούμε:
Υλικά
Για τη μαρινάδα
- 60ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ιωνίς Κορωνέικη Ποικιλία
- 80ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 γεμάτο κ.γ. μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός
- 1/4κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Για τη γέμιση
- 130γρ τυρί κρέμα
- 60γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- 1κ.γ. μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός
- 130γρ σπανάκι κατεψυγμένο ή 40γρ φρέσκο
- 50γρ λιαστή ντομάτα
Για τα ρολάκια
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλας
- 4 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
Ανοίγουμε προσεκτικά τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση και τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί. Στη συνέχεια τα χτυπάμε ελαφρώς με ένα βαρύ αντικείμενο ώστε να γίνουν πιο λεπτά. Τη διαδικασία αυτή μπορεί να την κάνει και ο κρεοπώλης.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη μαρινάδα, κρατάμε λίγη στην άκρη και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε επάνω από το κοτόπουλο. Αφήνουμε τα στήθη κοτόπουλου να μαριναριστούν για περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σπανάκι και το μαραίνουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του. Το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα, το τριμμένο τυρί, τα μυρωδικά, τη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, αφού πρώτα την έχουμε στραγγίξει από το λάδι της, και το σπανάκι. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Συναρμολόγηση
Παίρνουμε ένα στήθος κοτόπουλου και απλώνουμε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο κενό περιμετρικά.
Τοποθετούμε από πάνω μία φέτα μπέικον κομμένη στη μέση και στη συνέχεια τυλίγουμε προσεκτικά το κοτόπουλο σε ρολό.
Κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες ή αν έχουμε τον ειδικό σπάγγο μαγειρικής το τυλίγουμε και το δένουμε καλά.
Απλώνουμε λίγη μαρινάδα σε ένα αντικολλητικό ταψί, τοποθετούμε τα ρολάκια και τα αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 περίπου λεπτά ανάλογα το μέγεθος τους και το φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς εξωτερικά.
Βγάζουμε τα ρολάκια κοτόπουλου από το φούρνο και αφαιρούμε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες. Σερβίρουμε με πουρέ ή με ό,τι άλλο θέλουμε.
………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με τη Nutria