Share This Article
Αν γύρισες από τη δουλειά και δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου για να αφιερώσεις στην κουζίνα, αν είσαι φοιτητής/τρια και κάνεις τώρα τα πρώτα βήματά σου στη μαγειρική, αν θέλεις να φτιάξεις κάτι στα γρήγορα χωρίς να χρησιμοποίησες πολλά σκεύη ή απλά αν τρελαίνεσαι για μακαρονάδες, όπως εγώ, τότε απλά δοκίμασε την μακαρονάδα που θα σου παρουσιάσω σήμερα και μετά γράψε μου τις εντυπώσεις σου!
Το μόνο που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να φτιάξει αυτήν τη μακαρονάδα είναι απλά να βράζει μακαρόνια, όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκι. Μπορεί να μη χρειάζονται πολλά και ιδιαίτερα υλικά γι’αυτήν τη μακαρονάδα αλλά η νοστιμιά της οφείλεται ακριβώς σε αυτό.
Διάλεξε τις πιο ζουμερές και νόστιμες ντομάτες, ο καιρός είναι πολύ καλός και θα βρεις ακόμη εξαιρετικές ντομάτες στην αγορά, ένα σκληρό ή ημίσκληρο τυρί, θα σου πρότεινα γραβιέρα, φρέσκο μαϊντανό, μην τον παραλήψεις, και λίγο βουτυράκι. Αυτά είναι τα μόνα υλικά που θα χρειαστεί και θα απολαύσεις την πιο αρωματική και νόστιμη μακαρονάδα, την μακαρονάδα που με συντροφεύει από τα φοιτητικά μου χρόνια έως και σήμερα.
Τώρα αν θέλεις να την εμπλουτίσεις και να προσθέσεις πχ και κάποιο αλλαντικό ή πιθανόν λίγο μαγειρεμένο κοτόπουλο που σου έχει περισσέψει μπορείς κάλλιστα να το κάνεις.
Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη σε τρία απλά βήματα.
Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente, να κρατάνε λίγο.
Παράλληλα κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια και κρατάμε απαραιτήτως και τους χυμούς της. Ομοίως κόβουμε και το τυρί σε κυβάκια όπως και το βούτυρο και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε με το αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο.
Μετά απολαμβάνουμε την πιο γευστική και αρωματική μακαρονάδα που θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σου.
Η αλήθεια είναι πως γ’αυτήν την μακαρονάδα δε χρειάζονται δοσολογίες, όλα γίνονται με το μάτι. Παρακάτω σας γράφω ενδεικτικά τα υλικά που χρησιμοποίησα για τη δική μου μακαρονάδα, εσείς μπορείτε να τα προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα.
Για την πιο εύκολη μακαρονάδα φούρνου με ντομάτα και τυρί θα χρειαστούμε:
Υλικά για 2 μερίδες
- 200 με 220γρ σπαγγέτι της επιλογής σας
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ή δύο μικρότερες κομμένες σε κυβάκια μαζί με τους χυμούς τους
- 200 με 250γρ γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
- 40γρ περίπου βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
- Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente δηλαδή όχι παραβρασμένα, να κρατάνε λίγο.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε την ντομάτα, το τυρί και το βούτυρο σε κύβους και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς και καλύπτουμε ένα ταψάκι ή ένα πυρίμαχο σκεύος με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τοσο όσο χρειάζεται για να σκεπάσουμε στη συνέχεια τα μακαρόνια.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αδειάζουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε πολύ καλά τα μακαρόνια με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί η ντομάτα.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας ζεστή.
Καλή απόλαυση!
……………………………
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ