Share This Article
Ανοίγουν τα σχολεία και ψάχνεις ένα σνακ εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό; Τότε δοκίμασε αυτό το αλμυρό κέικ με ελαιόλαδο Ιωνίς Κλασικό, ντοματάκια, ελιές και τυρί.
Πρόκειται για ένα θρεπτικό και αρωματικό κέικ με ελαιόλαδο Ιωνίς Κλασικό, το Ιωνίς ελαιόλαδο κλασικό αποτελεί ένα μείγμα από επιλεγμένα παρθένα ελαιόλαδα και ελαιόλαδα που έχουν υποστεί εξευγενισμό (ραφινάρισμα) στη ραφιναρία της Nutria.
Ένα ισορροπημένο γευστικά προϊόν, το οποίο διατίθεται σε πρακτικές συσκευασίες R-R-PET, (περιεκτικότητα 20% σε ανακυκλωμένο πλαστικό) με χωρητικότητες 0,50lt, 1lt & 2lt, καθώς επίσης και σε περιέκτες από λευκοσίδηρο με περιεκτικότητα 4lt.
Ιδανικό για καθημερινή χρήση στη μαγειρική. Με την ελαφριά του γεύση είναι ιδανικό για το αλμυρό κέικ μας.
Ένα κέικ που είναι έτοιμο στη στιγμή με απλά υλικά χωρίς να χρειαστείς καν μίξερ.
Πάμε να το φτιάξουμε;
Για το αλμυρό κέικ με ελαιόλαδο, ντοματάκια, ελιές και τυρί θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 300γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 135ml γάλα
- 120ml Κλασικό ελαιόλαδο Ιωνίς
- 40γρ γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
- 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 140γρ τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια
- 10 με 15 ντοματάκια κομμένα στη μέση (ανάλογα το μέγεθός τους)
- 80γρ ελιές χωρίς τα κουκούτσια
- 1/4κ.γ. πιπέρι
- Βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1/2κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το πιπέρι, το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος προσθέτουμε τις ελιές, το τυρί φέτα, τα ντοματάκια και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με μία μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί 20εκ.
Στρώνουμε καλά την επιφάνεια του κέικ και τοποθετούμε στην επιφάνεια ελιές και ολόκληρα μικρά ντοματάκια.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 50 με 60 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα το εσωτερικό του και αν βγαίνει καθαρή τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς στη φόρμα. Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.
Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε είτε σε θερμοκρασία δωματίου, είτε το ζεσταίνουμε ελαφρώς.
………………………………
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με τη Nutria