Share This Article
Η τέχνη της ζαχαροτεχνίας είναι ένα ειδικό κομμάτι της ζαχαροπλαστικής που απαιτεί ειδικές γνώσεις και πολλές ώρες δουλειάς για να βγει το αποτέλεσμα που βλέπετε και θαυμάζετε όλοι! Αποτελεί ένα συνδυασμό πολλών πραγμάτων.
Αρχικά, όπως προανέφερα, απαιτούνται ειδικές γνώσεις που μπορεί να τις αποκτήσει κανείς είτε μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, είτε μέσω ίντερνετ – όπως έκανα εγώ – αφιερώνοντας πολλές ώρες παρακολουθώντας τις διάφορες τεχνικές (οι οποίες είναι ανεξάντλητες). Στη συνέχεια προχωράς στο πρακτικό κομμάτι στο οποίο προσπαθείς βασιζόμενος στις γνώσεις αυτές να δημιουργήσεις και να αποδώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που θέλεις.
Για να φτιάξεις και να στολίσεις ένα γλυκό με ζαχαρόπαστα, είτε πρόκειται για μπισκότο, είτε για cupcake ή τούρτα χρειάζεται μια προετοιμασία πολλών ωρών, ακόμη και ημερών, πολύ υπομονή κατά την γνώμη μου, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από υλικά και εξοπλισμό. Όλα αυτά λοιπόν έχουν ένα μεγάλο κόστος, γι’αυτό τα γλυκά αυτά τα βρίσκουμε στην αγορά πιο ακριβά από τα απλά γλυκά!
Αποτελούν όμως μικρά έργα τέχνης που πάντα εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.
Μέσα λοιπόν από την κατηγορία μου *Sugar Art* θα μοιράζομαι μαζί σας ιδέες για απλές δημιουργίες από ζαχαρόπαστα και θα σας παρουσιάζω όλα αυτά που κατά καιρούς ετοιμάζω με πολύ αγάπη για τους δικούς μου ανθρώπους! Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το post αυτό είναι από δυο πολύ αγαπημένες μου δημιουργίες.
Πρόκειται για τα μπισκότα που έφτιαξα, με πολύ αγάπη, ως κέρασμα για τη γέννηση της ανιψιάς μου (η οποία μας ξεγέλασε και ήρθε λίγες μέρες νωρίτερα, κάνοντας με να τρέχω πανικόβλητη για να προλάβω), όπως επίσης και αυτά που ετοίμασα για τη γέννηση του μωρού μιας πολύς καλής μου φίλης!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτό το γλυκό μαγικό ταξίδι … εκεί που η Ζάχαρη μπερδεύεται με την Τέχνη!