Share This Article
Σήμερα μαζί με την Nutria και το ελαιόλαδο ΙΩΝΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ σου ετοιμάσαμε ένα φαγάκι όνειρο! Ζουμερό κοτόπουλο κρασάτο με καρότα, μανιτάρια και χυλοπίτες.


Ένα comfort πεντανόστιμο φαγάκι με απλά υλικά και το Ιωνίς Κλασικό ελαιόλαδο, ιδανικό για καθημερινή χρήση στη μαγειρική που φέρνει τη νοστιμιά στο πιάτο σου.


Η νοστιμιά αυτού του πιάτου βρίσκεται στην υπέροχη χυλωμένη κοκκινιστή και κρασάτη σάλτσα του μέσα στην οποία βράζουμε και τις χυλοπίτες, οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη νοστιμιά.
Τα βήματα είναι απλά, η μόνη επιπλέον διαδικασία που θα πρέπει να κάνουμε είναι να θωρακίσουμε τα μανιτάρια για λίγο στο τηγάνι πριν τα ρίξουμε στο φαγητό. Μπορούμε να τα προσθέσουμε και κατευθείαν αλλά εγώ προτιμώ για επιπλέον νοστιμιά να τα περάσω για λίγο από το τηγάνι.

Για το κρασάτο κοτόπουλο, με καρότα, μανιτάρια και χυλοπίτες θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 2 μεγάλα μπουτάκια κοτόπουλο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο ΙΩΝΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ συν λίγο επιπλέον για τα μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 καρότα μεσαίου μεγέθους
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 1/2κ.γ. γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα
- 1κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300γρ ντομάτα κονκασέ
- 250ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 500γρ ζωμό λαχανικών
- 5 μεγάλα μανιτάρια Champignon λευκά, περίπου 115γρ
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 1κ.σ. μέλι
- 200γρ χωριάτικες χυλοπίτες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο και, ή αφήνουμε τα μπουτάκια ως έχει ή τα κόβουμε στα τέσσερα, τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την πέτσα προς τα κάτω.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να σοταριστεί 4 με 5 λεπτά από την κάθε πλευρά και στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, το καρότο σε μικρές φέτες και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το φύλλο δάφνης, την πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ζεστό ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά για 40 με 45 λεπτά περίπου, προς το τέλος προσθέτουμε και το μέλι.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι που έχουμε πριν ζεστάνει, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε προαιρετικά και λίγο θυμάρι.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα μέχρι να θωρακιστούν και να χάσουν λίγα από τα υγρά τους.
Μόλις βράσει το κοτόπουλο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό. Καλό είναι να προσθέτουμε το νερό τμηματικά έτσι ώστε να βράσουν σωστά οι χυλοπίτες και να δημιουργηθεί μία πολύ ωραία χυλωμένη σάλτσα.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες μαζί με το κοτόπουλο και προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγο μαϊντανό και τριμμένο τυρί.


……………………………
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με τη Nutria


