Share This Article
Μία ιδιαίτερη και πολύχρωμη σαλάτα είναι απαραίτητη για το εορταστικό μας τραπέζι. H σαλάτα λοιπόν που σου παρουσιάζουμε σήμερα μαζί με την Nutria θα εντυπωσιάσει σίγουρα τους καλεσμένους σου.
Πρωταγωνιστής στην σαλάτα μας είναι το Ιωνίς Αγουρέλαιο πρώτης σοδειάς που μαζί με την κρέμα βαλσάμικο με πορτοκάλι και λεμόνι από την Νutria και τη μαρμελάδα πορτοκάλι δημιουργούν ένα ντρέσινγκ δροσερό, πιπεράτο και ελαφρώς πικάντικο που αξίζει να το δοκιμάσεις.
Τα υλικά της σαλάτας είναι απλά. Επίλεξε την αγαπημένη σου ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, πρόσθεσε φέτες πορτοκαλιού να να δώσεις στη σαλάτα τη δροσιά και τη φρεσκάδα που χρειάζεται και φυσικά πρόσθεσε ρόδι που θα προσθέσει χρώμα αλλά και έξτρα νοστιμιά στη σαλάτα σου.
Επειδή όμως οι περισσότερες σαλάτες συνοδεύονται από κάποιο τυρί εγώ θα σου προτείνω να φτιάξεις αυτές τις ιδιαίτερες μπαλίτσες τυριού και να της καλύψεις με φιστίκι Αιγίνης ή όποιον άλλο ξηρό καρπό προτιμάς. Αυτές οι μπαλίτσες τυριού αποτελούν από μόνες τους ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για να συνοδεύσεις το κρασί σου.
Εκεί όμως που θα σταθώ είναι στο ντρέσινγκ αυτής της σαλάτας που πραγματικά είναι ιδιαίτερο και την απογειώνει γευστικά. Η σπιρτάδα της μαρμελάδας πορτοκαλιού μαζί με την πιπεράτη και πικάντικη γεύση του αγουρέλαιου Ιωνίς δένουν εξαιρετικά και η ελαφώς όξινη αλλά και γλυκιά γεύση της κρέμας βαλσάμικου με πορτοκάλι και λεμόνι από την Ιωνίς δημιουργούν ένα γευστικό αποτέλεσμα για απαιτητικούς ουρανίσκους.
Η σαλάτα λοιπόν αυτή μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα εορταστικό τραπέζι.
Τι θα πρέπει να προσέξεις.
- Θα φτιάξεις αρχικά τα μπαλάκια τυριού, θα τα αφήσεις στο ψυγείο και θα τα τοποθετήσεις στη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρεις.
- Επίσης θα ετοιμάσεις το ντρέσινγκ και θα το προσθέσεις και αυτό στη σαλάτα σου πριν τη σερβίρεις αφού την ανακατέψεις καλά.
Για την εορταστική σαλάτα με ντρέσινγκ με μαρμελάδα πορτοκάλι, Ιωνίς Αγουρέλαιο πρώτης σοδειάς και μπαλίτσες τυριού θα χρειαστείς:
Υλικά για τις μπαλίτσες τυριού
- 200γρ τυρί κρέμα
- 120γρ μοτσαρέλα
- 100γρ γραβιέρα ή παρμεζάνα
- Χοντροαλεσμένο φιστίκι Αιγίνης για την επικάλυψη
Υλικά για το ντρένισνγκ με μαρμελάδα πορτοκάλι και Αγουρέλειο Ιωνίς
- 4κ.σ. αγουρέλαιο Ιωνίς
- 2κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 2κ.σ. κρέμα βαλσάμικο με πορτοκάλι και λεμόνι Ιωνίς
- Λίγο αλάτι
Υλικά για τη σαλάτα
- Ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
- Ντοματάκια
- Φέτες πορτοκαλιού
- Ρόδι
Εκτέλεση
Για τα μπαλάκια τυριού
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μπαλάκια τυριού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τις καλύπτουμε με το φιστίκι Αιγίνης και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα.
Για το ντρέσινγκ
Σε ένα βάζο ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για τη συναρμολόγηση της σαλάτας
Σε μία πιατέλα ή μεγάλο μπολ προσθέτουμε την ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, τα ντοματάκια κομμένα στη μέση, τις φέτες πορτοκαλιού και το ρόδι.
Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα προσθέτουμε το ντρεσινγκ πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και τέλος τοποθετούμε και τις μπαλίτσες τυριού διάσπαρτες στη σαλάτα.
………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με τη Nutria