Share This Article
Όταν είσαι σπίτι, έχεις στο ψυγείο μια σφολιάτα και θες να φτιάξεις κάτι γρήγορο και εύκολο, αλλά εξίσου εντυπωσιακό, παίρνεις τα μηλαράκια από το καλάθι σου και τη σφολιάτα και φτιάχνεις Apple Roses..
Τη διαδικασία μπορείτε να την βρείτε παντού στο internet αρκεί να πληκτρολογήσετε apple roses και θα βρείτε μέχρι και βιντεάκι που θα σας δείχνει τη διαδικασία βήμα – βήμα.
Πρόκειται για μικρά μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι πολύ απλά, η διαδικασία της δημιουργίας τους θέλει λίγο προσοχή αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
2 μήλα
Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
Ζάχαρη καστανή και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση. Τα καθαρίζουμε από τους σπόρους και το κοτσάνι και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (αν θέλουμε τα καθαρίζουμε και εξωτερικά).
Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα μπολ με νερό να τις σκεπάζει και λίγο λεμόνι.
Στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες μήλου με το νερό σε φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσουν, διαφορετικά ζεσταίνουμε το νερό μαζί με τιε φέτες μήλου σε χαμηλή φωτιά για λίγο. Στραγγίζουμε από το νερό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια λίγο τη σφολιάτα και κόβουμε 6 λωρίδες κατά μήκος της πιο στενής πλευράς. Αλείφουμε τη σφολιάτα μας με λίγο βουτυράκι και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
Από πάνω απλώνουμε τις φέτες μήλου στην άκρη της λωρίδας όπως φαίνεται στην φωτογραφία επάνω. Καλύπτουμε με τη σφολιάτα μέχρι τη μέση τις φέτες μήλου και τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα τριαντάφυλλα μας σε αντικολλητικές θήκες σε ταψάκι για ατομικά κέικ . Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη άχνη …και το κορυφαίο. …με μια μπάλα παγωτό βανίλια. .!!!
And remember…Words are like ingredients…it only takes a few simple ones to Sweeten Someones day!