Share This Article
Όταν μου ζήτησε η γλυκύτατη Έφη από το marvelous moms να με φιλοξενήσει στο πολύ όμορφο blog της παρουσιάζοντας μια γευστική πρόταση μου, δέχτηκα αμέσως με χαρά!
Ως δημιουργός του blog και μαμά τριών μικρών ζουζουνιών, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι δημιουργική και παραγωγική σε όλες τις φάσεις της ζωής της.
Σκέφτηκα λοιπόν να της ετοιμάσω ένα γλυκάκι, γιατί άλλωστε ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν γλυκό πειρασμό!
Ένα γλυκάκι όμως ιδανικό για όλη την οικογένεια. Και επειδή ξέρω πως πια, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τις νέες μανούλες προσέχουν πολύ τη διατροφή των παιδιών τους, θέλησα να σας προτείνω ένα γλυκάκι, το οποίο δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, αλλά συγχρόνως είναι γλυκό και καραμελένιο.
Θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι όταν το δοκιμάσετε, γιατί είμαι σίγουρη πως θα το δοκιμάσετε και περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Πρόκειται για μικρά σοκολατένια cups τα οποία έχουν μια crunchy σοκολατένια επικάλυψη και μια πλούσια καραμελένια γέμιση.
Ακούς καραμελένια γέμιση και αμέσως πάει το μυαλό σου σε ζάχαρη και κρέμα γάλακτος, όοοχι, αυτή τη φορά η καραμέλα μας είναι φυσική, με φυσικά γλυκαντικά.
Η καραμέλα μας λοιπόν, με την οποία είναι γεμιστά τα σοκολατένια cups είναι φτιαγμένη από χουρμάδες. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας πω να μην παραλείψετε να προσθέσετε το ελάχιστο αλατάκι που απαιτείται στην παρασκευή της καραμέλα, γιατί της δίνει μια υπέροχη γεύση.
Τώρα όσον αφορά την crunchy σοκολατένια επικάλυψη, αποτελείτε από μια σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, χωρίς ζάχαρη, σε συνδυασμό με μικρά κομμάτια ρυζογκοφρέτας.
Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και νόστιμο γλυκάκι που μπορεί εύκολα να μεταμφιεστεί σε ένα κέρασμα για το Halloween, που αγαπούν τόσο τα πιτσιρίκια.
Στο τέλος της συνταγής σας παρουσιάζω πως, με εύκολο και απλό τρόπο, μπορείτε να μεταμορφώσετε τα σοκολατένια cups σε νυχτερίδες και μαζί με τα ατομικά Σφολιατάκια – μούμιες που φτιάξαμε σε παλαιότερο post, να αποτελέσουν το ιδανικό κέρασμα για ένα Halloween πάρτυ.
Γεμιστά Σοκολατένια Cups με καραμέλα χωρίς ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ για 8 cups
- 120γρ χουρμάδες απύρηνους
- 120γρ νερό
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
- 270γρ σοκολάτα κουβερτούρα, τουλάχιστον 52% περιεκτικότητας σε κακάο
- 30γρ ρυζογκοφρέτες, κατά προτίμηση βιολογικές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε επεξεργαστή τροφίμων ή απλό multi ρίχνουμε τους χουρμάδες μαζί με το νερό, τη βανίλια και το αλάτι. Πολτοποιούμε το μείγμα πολύ καλά, αν χρειαστεί σταματάμε το ανακάτεμα και καθαρίζουμε με μια σπάτουλα τα τοιχώματα από το δοχείο. Συνεχίζουμε την ανάμιξη των υλικών μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα καραμέλας.
Αδειάζουμε την κρέμα καραμέλας σε ένα δοχείο, τη σκεπάζουμε και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σοκολάτα.
Σπάμε τις ριζογκοφρέτες με το χέρι σε πολύ μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί και στη συνέχεια την αδειάζουμε πάνω από τα κομμάτια ρυζογκοφρέτας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Παίρνουμε το ειδικό ταψάκι για μαφινς και τοποθετούμε τις ειδικές χάρτινες θήκες σε 8 θέσεις. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε θήκες σιλικόνης, ή μικρότερες θήκες για να φτιάξετε μικρότερες σοκολατένιες μπουκίτσες.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ρίχνουμε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα σε κάθε θήκη, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλες τις θήκες.
Στη συνέχεια, βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για να παγώσει η βάση της σοκολάτας για περίπου 10 λεπτά.
Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, βγάζουμε το ταψί με τη σοκολάτα από το ψυγείο καθώς και την καραμέλα.
Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε μια γενναία ποσότητα από την καραμέλα και την τοποθετούμε επάνω από την παγωμένη βάση σοκολάτας.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε την καραμέλα με την υπόλοιπη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η καραμέλα.
Αν χρειαστεί ανακινούμε λίγο το ταψί έτσι ώστε να απλωθεί η σοκολάτα καλύτερα.
Βάζουμε τα σοκολατένια cups στο ψυγείο και τα αφήνουμε να παγώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.
Αφού παγώσουν τα βγάζουμε από το ταψί και αφαιρούμε προσεκτικά τις χάρτινες θήκες.
Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για μια εβδομάδα.
Και επειδή πρόκειται για ένα σοκολατένιο γλυκάκι χωρίς ζάχαρη, είναι ιδανικό τόσο για μεγάλους όσο και για μικρούς.
Γιαυτό λοιπόν το λόγο, με αφορμή το Halloween, της ιδιαίτερης αυτής γιορτής που έρχεται σε λίγες μέρες, θα μεταμορφώσουμε, με πολύ απλό τρόπο, τα γεμιστά με καραμέλα σοκολατένια cups σε νυχτερίδες.
Τι θα χρειαστούμε:
- Μπισκότα Oreo
- Ζαχαρόπαστα λευκή & μαύρη ή σταγόνες σοκολάτας λευκές
- Γεμιστά Σοκολατένια Cups (παγωμένα)
Πως θα φτιάξουμε τις Σοκολατένιες Νυχτερίδες
Ανοίγουμε τα μπισκότα Oreo και αφαιρούμε την κρέμα τους.
Στη συνέχεια κόβουμε προσεκτικά το κάθε μπισκότο στη μέση, για να δημιουργήσουμε τα φτερά της νυχτερίδας.
Κολλάμε με λίγη ζαχαρόπαστα ή λιωμένη σοκολάτα προσεκτικά τα μπισκοτένια φτερά επάνω στο σοκολατένιο Cup.
Στη συνέχεια με τη ζαχαρόπαστα πλάθουμε άσπρες και μαύρες μικρές μπαλίτσες και φτιάχνουμε τα μάτια από τις νυχτερίδες. Κολλάμε τα μάτια από τη ζαχαρόπαστα επάνω στα Σοκολατένια Cups.
Μπορούμε αντί ζαχαρόπαστας να χρησιμοποιήσουμε σταγόνες λευκής σοκολάτας τις οποίες θα κολλήσουμε πάνω στο μπισκότο με λιωμένη σοκολάτα. Επίσης με λίγη λιωμένη σοκολάτα θα φτιάξουμε και τις κόρες των ματιών.
Οι νυχτερίδες μας είναι έτοιμες!
Είμαι σίγουρη πως στην ερώτηση trick or treat σίγουρα θα επιλέξουν όλοι treat!!
Enjoy!
………………………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ