Share This Article
Θυμάστε το βούτυρο αμυγδάλου που φτιάξαμε !! Να λοιπόν που θα το χρησιμοποιήσουμε…θα φτιάξουμε υπέροχα υγιεινά μαλακά μπισκοτάκια αμυγδάλου με βρώμη, κράνμπερις αποξηραμένα και σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας. Είναι τόσο νόστιμα που όσοι τα δοκίμασαν εννοείται πως δεν τους έφτασε μόνο ένα..
Υλικά (για περίπου 24 με 28 cookies ανάλογα με το μέγεθος τους)
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1/4 κουτ.γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου
1/2 φλιτζάνι μαλακή καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανίλια σκόνη
1 φλιτζάνι βρώμη
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, σε μια λαμαρίνα απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ το βούτυρο αμυγδάλου με την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και τη βανίλια ανακατεύουμε και με μια σπάτουλα καθαρίζουμε τις πλευρές του μίξερ αν χρειαστεί.
Προσθέτουμε και τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου αναμειχθούν καλά μεταξύ τους.
Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη, τα cranberries και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν καλά τα υλικά.
Παίρνουμε λίγη ζύμη και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε στο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας απαλά τα μπισκοτάκια από πάνω.
Τα ψήνουμε από 10 έως 15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο . Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά στο ταψί και μετά τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά..
And remember …Healthy isn’t a goal it’s a way of living